maandag 7 september 2020

Gekruide appelmoes

GEKRUIDE APPELMOES

1 kilogram moesappelen
4 eetlepels witte wijn of appelsap
1 kaneelstokje
2 theelepels gemberpoeder of schijfje verse gemberwortel
4 - 5 kruidnagels
schil van 1 sinaasappel
schil van 1 citroen
80 gram suiker


Schil de appelen, snijd ze in vieren en zet ze op met alle ingrediënten, behalve de suiker. Laat de appelen zonder roeren zachtjes koken tot ze zacht zijn (10 minuten). Roer de appelen fijn en maak de moes op smaak af met de suiker. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje, (de gemberwortel,) de kruidnagels en de schil van de sinaasappel en de citroen.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Boodschappen september / oktober 1991

Geen opmerkingen: