zondag 19 februari 2012

Woknoedels met biefstuk

WOKNOEDELS MET BIEFSTUK

300 gram sperziebonen
1 pak woknoedels (à 248 gram)
1 limoen, schoongeboend
1 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels zonnebloemolie
1 schaal biefstukpuntjes (à 300 gram), in plakjes
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 ui, in ringen
½ krop ijsbergsla, in reepjes
1 bakje verse munt (à 15 gram), blaadjes grof gesneden

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, de suiker en vissaus. Verhit een wok en schenk de olie erin. Roerbak de biefstuk 2 minuten. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Neem uit de wok. Snijd de rode peper fijn en doe samen met de ui in de wok Roerbak 2 minuten. Voeg de sperziebonen, noedels en het limoenmengsel toe. Schep 2 minuten om. Breng op smaak met peper en zout. Schep om met de biefstuk en ijsbergsla en bestrooi met de munt. Verdeel over 4 borden. Lekker met sweet chilisaus.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande februari 2012

Wokpaksoi met paddenstoelen

WOKPAKSOI MET PADDENSTOELEN

3 eetlepels zonnebloemolie
1 schaal runderreepjes (à 350 gram)
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels oestersaus
1 pak eiermie (à 250 gram)
2 struiken paksoi
1 bakje paddenstoelen melange (à 200 gram), in plakjes

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 minuten met de helft van de knoflook en 1 theelepel sesamolie. Voeg na 1 minuut 1 eetlepel oestersaus toe. Neem het vlees uit de wok en maak de wok schoon. Beried de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en het blad van de paksoi in de breedte in repen van 2 centimeter. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en voeg de rest van de knoflook en 1 theelepel sesamolie toe. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten. Bak de paksoi 2 minuten mee. Voeg het vlees toe en breng op smaak met de rest van de oestersaus. Roerbak nog 1 minuut. Verdeel de mie over 4 kommen en schep de paksoi erop.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande februari 2012

Vegacurry met bloemkool en erwten

VEGACURRY MET BLOEMKOOL EN ERWTEN

3 eetlepels rijstolie
4 eetlepels gemalen kokos
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 centimeter verse gember, geschild
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
2 kruidnagels
1 theelepel paprikapoeder
1 blik kokosmelk (à 400 milliliter)
1 bloemkool, in kleine roosjes
½ pak tuinerwten (à 450 gram, diepvries)

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de kokos in 3 minuten goudbruin. Schep in het bakje van een staafmixer. Verhit weer 1 eetlepel olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 minuten. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui met knoflook, gember, koriander, kurkuma, kruidnagels, paprikapoeder en peper en zout naar smaak met een staafmixer tot een pasta. Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 4 minuten de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Allerhande februari 2012

Indiase beignets (India)

INDIASE BEIGNETS

2 grote iets kruimige aardappelen, geschild
250 gram winterpeen
2 uien
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 ei, losgeklopt
frituurolie

Rasp afzonderlijk de aardappel en winterpeen fijn in de keukenmachine. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Dep de groenten droog met keukenpapier en doe in 3 aparte kommen. Meng het meel met 3 theelepels zout, de komijn en het kerrie- en paprikapoeder in een kom. Klop met een garde 200 milliliter water en het ei erdoor tot glad beslag. Verdeel over de kommen. Meng de groenten erdoor. Verhit ondertussen 1 liter frituurolie in een wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Schep met behulp van 2 lepels telkens 7 hoopjes beslag in de hete olie en frituur 4 minuten. Herhaal met het aardappel- en peenbeslag. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met gegrilde kipfilet.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande februari 2012

Visspies met kerriesaus

VISSPIES MET KERRIESAUS

300 gram pangasiusfilet, ontdooid
1 rode paprika, in stukken
1 courgette, in dikke plakken
4 eetlepels olijfolie
1 duopak krieltjes (à 700 gram)
500 gram broccoli, in roosjes
1 zakje mix voor kerriesaus (à 26 gram)
250 milliliter halfvolle melk

Dep de pangasiusfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken. Rijg de is met de paprika en courgette aan 4 satépikkers en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12 minuten goudbruin en gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de visspiesen in 10 minuten gaar. Kook ondertussen de broccoli in 4 minuten beetgaar. Bereid de kerriesaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de visspiesen en broccoli over 4 borden. Schep de kerriesaus over de spiesen en serveer met de krieltjes.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande februari 2012