WOKPAKSOI MET PADDENSTOELEN
3 eetlepels zonnebloemolie
1 schaal runderreepjes (à 350 gram)
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels oestersaus
1 pak eiermie (à 250 gram)
2 struiken paksoi
1 bakje paddenstoelen melange (à 200 gram), in plakjes
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 minuten met de helft van de knoflook en 1 theelepel sesamolie. Voeg na 1 minuut 1 eetlepel oestersaus toe. Neem het vlees uit de wok en maak de wok schoon. Beried de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en het blad van de paksoi in de breedte in repen van 2 centimeter. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en voeg de rest van de knoflook en 1 theelepel sesamolie toe. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten. Bak de paksoi 2 minuten mee. Voeg het vlees toe en breng op smaak met de rest van de oestersaus. Roerbak nog 1 minuut. Verdeel de mie over 4 kommen en schep de paksoi erop.
4 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande februari 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten