INDIASE BEIGNETS
2 grote iets kruimige aardappelen, geschild
250 gram winterpeen
2 uien
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 ei, losgeklopt
frituurolie
Rasp afzonderlijk de aardappel en winterpeen fijn in de keukenmachine. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Dep de groenten droog met keukenpapier en doe in 3 aparte kommen. Meng het meel met 3 theelepels zout, de komijn en het kerrie- en paprikapoeder in een kom. Klop met een garde 200 milliliter water en het ei erdoor tot glad beslag. Verdeel over de kommen. Meng de groenten erdoor. Verhit ondertussen 1 liter frituurolie in een wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Schep met behulp van 2 lepels telkens 7 hoopjes beslag in de hete olie en frituur 4 minuten. Herhaal met het aardappel- en peenbeslag. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met gegrilde kipfilet.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande februari 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten