zondag 19 februari 2012

Woknoedels met biefstuk

WOKNOEDELS MET BIEFSTUK

300 gram sperziebonen
1 pak woknoedels (à 248 gram)
1 limoen, schoongeboend
1 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels zonnebloemolie
1 schaal biefstukpuntjes (à 300 gram), in plakjes
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 ui, in ringen
½ krop ijsbergsla, in reepjes
1 bakje verse munt (à 15 gram), blaadjes grof gesneden

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, de suiker en vissaus. Verhit een wok en schenk de olie erin. Roerbak de biefstuk 2 minuten. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Neem uit de wok. Snijd de rode peper fijn en doe samen met de ui in de wok Roerbak 2 minuten. Voeg de sperziebonen, noedels en het limoenmengsel toe. Schep 2 minuten om. Breng op smaak met peper en zout. Schep om met de biefstuk en ijsbergsla en bestrooi met de munt. Verdeel over 4 borden. Lekker met sweet chilisaus.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande februari 2012

Geen opmerkingen: