vrijdag 21 december 2012

Tartaartje van gemarineerde paprika

TARTAARTJE VAN GEMARINEERDE PAPRIKA

2 stengels bleekselderij
zout
1 gele paprika
1 rode paprika
100 gram zachte geitenkaas (Bettinne Blanc)
1 zakje verse basilicum (15 gram)
2 theelepels witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper

Bleekselderij wassen en in lengte in dunne repen snijden. Repen in blokjes van ± ½ centimeter snijden. In (steel)pan water met weinig zout bleekselderij 1 minuut koken. In vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Paprika’s wassen, schoonmaken en in dunne repen snijden. Reepjes in blokjes van ½ centimeter snijden. Geitenkaas met natgemaakt mes in kleine blokjes snijden. 4 Kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen. In kom azijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren. Bleekselderij, paprika en kaas erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper.
Basilicum door de salade scheppen. Rond uitsteekvormpje met een doorsnede van 8 centimeter midden op plat bord zetten. ¼ Deel van groenten erin scheppen en gladstrijken. Vormpje voorzichtig van taartje verwijderen. Op zelfde manier op drie borden elk taartje maken. Naast taartjes theelepel olie scheppen. Olie garneren met blaadje basilicum.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: