vrijdag 21 december 2012

Deegflapjes met zachte kaasvulling

DEEGFLAPJES MET ZACHTE KAASVULLING

4 vellen filodeeg
50 gram boter
100 gram verse roomkaas
1 eierdooier
75 gram geraspte belegen of oude kaas
8 sprietjes bieslook

2 Uur van tevoren filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pannetje boter smelten. In kom roomkaas, eierdooier en geraspte kaas door elkaar roeren. Plakjes filodeeg dun met boter bestrijken, dubbelvouwen en in lengte halveren. Nieuwe bovenkant met boter bestrijken. Midden op elk plakje deeg 1/8 deel van roomkaasmengsel scheppen. Punten van deeg samen nemen en vastbinden met keukentouw. Met boter bestrijken. Pakketjes in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Touwtjes verwijderen.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: