ZEEWOLFFILET MET WITTE WIJN-LYCHEESAUS
2 schaaltjes zeewolffilet (à 200 gram)
2 eieren
50 gram cornflakes
1 blik lychees (netto 310 gram)
75 gram boter
2 deciliter droge witte wijn
1 ½ eetlepel citroensap
1 ½ eetlepel tomatenketchup
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
2 eetlepels allesbinder
zout
peper
Zeewolffilet goed droogdeppen met keukenpapier. In diep bord eieren loskloppen. Cornflakes verkruimelen en op plat bord strooien. Zeewolffilet door ei wentelen en vervolgens door cornflakes wentelen, zo dat alle kanten bedekt zijn met cornflakes. Lychees afgieten en in keukenmachine of met staafmixer pureren.
In pan boter verhitten en zeewolffilet in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. In (steel)pan wijn, lycheepuree, citroensap en tomatenketchup aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren en aan de kook brengen. Allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Zeewolffilet op vier borden leggen. Saus erop en ernaast scheppen. Serveren met aardappelpuree en broccoli met amandelschaafsel.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande december 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten