vrijdag 21 december 2012

Penne met citroen, basilicum en pijnboompitten

PENNE MET CITROEN, BASILICUM EN PIJNBOOMPITTEN

150 gram penne
zout
25 gram pijnboompitten
1 citroen
2 takjes basilicum
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie

In pan met ruim kokend water penne koken volgens gebruiksaanwijzing. Pijnboompitten in droge koekenpan in 2 minuten lichtbruin roosteren en laten afkoelen. Citroenschil onder koud stromend water goed schoonboenen, helft van schil fijnraspen. In kopje basilicumblaadjes fijnknippen. Penne afgieten en mengen met boter, olie, citroenrasp, basilicum en pijnboompitten. Op smaak brengen met zout.

2 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: