vrijdag 21 december 2012

Gestoofde rundersukade met salsa verde

GESTOOFDE RUNDERSUKADE MET SALSA VERDE

1 kilo rundersukade aan één stuk
2 eetlepels olijfolie
1 liter runderbouillon
3 takjes tijm
laurierblad
250 gram sjalotten, in vieren
250 gram champignons, in vieren
1 winterwortel, geschild, in plakjes

SALSA VERDE
50 gram bladpeterselie, grof gehakt
1 teentje knoflook, grof gehakt
1 eetlepel kappertjes
4 ansjovisfilets, grof gesneden
2 beschuiten, grof verkruimeld
1 eetlepel rode wijnazijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie

Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper. Braad de sukade in een braadpan in 5 minuten rondom bruin in de olijfolie. Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng het gerecht tegen de kook aan. Laat het vlees op zacht vuur (gebruik een vlamverdeler) in 4 uur gaar stoven met een deksel op de pan. Keer het vlees af en toe. Voeg na 3 uur en 40 minuten de sjalot, champignon en wortel toe en stoof de groenten 20 minuten mee in het stoofvocht tot ze zacht en gaar zijn. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Pureer voor de salsa verde alle ingrediënten in een keukenmachine of gebruik een grote vijzel. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bewaar afgedekt in de koelkast. Neem het vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast.
Verwarm het vlees met de groenten in het stoofvocht. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Verdeel de groenten en wat bouillon over diepe borden en leg de plakken vlees erop. Lepel de salsa verde erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

4 personen

voedingswaarde : 600 kcal p.p.
voorbereidings- / stoof- / bereidingstijd : 25 / 240 / 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Delicious. Kerst 2012

Geen opmerkingen: