OESTERS IN SOJASAUS
12 oesters
2 sjalotjes
½ rode Spaanse peper
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels olijfolie
2 theelepels witte wijnazijn
Oesters openen, uit schelp nemen en vocht opvangen. Helft van schelpen onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Oesters in schelpen leggen. Sjalot pellen en heel fijn snipperen. Peper wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en heel fijn snipperen. Bosui schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom sausje roeren van 1 eetlepel oestervocht (rest wordt niet gebruikt), sojasaus, olie en azijn. Sjalot, peper en knoflook erdoor roeren. Sausje over oesters verdelen. Bestrooien met bosui.
4 personen
voedingswaarde : 35 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande december 1996
vrijdag 21 december 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten