vrijdag 21 december 2012

Oesters in sojasaus

OESTERS IN SOJASAUS

12 oesters
2 sjalotjes
½ rode Spaanse peper
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels olijfolie
2 theelepels witte wijnazijn

Oesters openen, uit schelp nemen en vocht opvangen. Helft van schelpen onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Oesters in schelpen leggen. Sjalot pellen en heel fijn snipperen. Peper wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en heel fijn snipperen. Bosui schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom sausje roeren van 1 eetlepel oestervocht (rest wordt niet gebruikt), sojasaus, olie en azijn. Sjalot, peper en knoflook erdoor roeren. Sausje over oesters verdelen. Bestrooien met bosui.

4 personen

voedingswaarde : 35 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: