RISOTTO MET ZONGEDROOGDE TOMAAT EN BIESLOOK
1 sjalotje
2 eetlepels olie
150 gram snelkookrijst
1 mespunt saffraanpoeder
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
2 zongedroogde tomaten op olie
2 sprietjes bieslook
3 eetlepels slagroom
zout
Sjalotje pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Sjalot 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken tot alle korrels glanzen. Saffraanpoeder, bouillonpoeder en 300 milliliter water toevoegen. Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar en smeuïg laten worden. Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst droog wordt. Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten nagaren. Intussen zongedroogde tomaten droogdeppen met keukenpapier en kleinsnijden. Bieslook in kopje fijnknippen. Stukjes tomaat, bieslook en room door rijst roeren. Op smaak brengen met zout.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande december 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten