vrijdag 21 december 2012

Warme citroen wijnschuim

WARME CITROEN WIJNSCHUIM

1 kleine citroen
6 eieren
150 gram suiker
2 ½ deciliter zoete witte wijn
2 eetlepels kirsch

Citroen goed wassen. Boven kommetje helft van schil raspen. Citroen halveren. Halve uitpersen.
In grote pan ½ liter water tegen de kook aan brengen. Intussen boven 2 kommen eieren splitsen. Aan dooiers suiker toevoegen. Kom met dooiers in pan met bijna kokend water zetten. Met mixer dooiers in 10 minuten dik en schuimig kloppen. Helft van citroenrasp erdoor roeren. Al kloppende toevoegen: wijn, citroensap en kirsch. Blijven kloppen tot wijnschuim heet en gebonden is, (niet laten koken). Wijnschuim in 4 hittebestendige glazen schenken. Garneren met rest van citroenrasp.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: