WARME CITROEN WIJNSCHUIM
1 kleine citroen
6 eieren
150 gram suiker
2 ½ deciliter zoete witte wijn
2 eetlepels kirsch
Citroen goed wassen. Boven kommetje helft van schil raspen. Citroen halveren. Halve uitpersen.
In grote pan ½ liter water tegen de kook aan brengen. Intussen boven 2 kommen eieren splitsen. Aan dooiers suiker toevoegen. Kom met dooiers in pan met bijna kokend water zetten. Met mixer dooiers in 10 minuten dik en schuimig kloppen. Helft van citroenrasp erdoor roeren. Al kloppende toevoegen: wijn, citroensap en kirsch. Blijven kloppen tot wijnschuim heet en gebonden is, (niet laten koken). Wijnschuim in 4 hittebestendige glazen schenken. Garneren met rest van citroenrasp.
4 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip december 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten