vrijdag 21 december 2012

Salade van rucola met geitenkaas en amandelen

SALADE VAN RUCOLA MET GEITENKAAS EN AMANDELEN

100 gram rucola
1 volle eetlepel amandelschaafsel
75 gram zachte geitenkaas (Chèvre de Bellay)
1 eetlepel witte wijn azijn
zout
peper
½ theelepel mosterd
3 eetlepels olijfolie

Rucola schoonmaken, wassen en laten uitlekken. In droge koekenpan amandelschaafsel in 1 minuut lichtbruin bakken. Geitenkaas met natgemaakt mes in stukjes snijden. In kommetje azijn, zout, peper, mosterd en olie tot sausje roeren.
Sausje nogmaals doorkloppen en in kom met rucola mengen. Geitenkaas en amandelschaafsel over sla verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: