OESTERS MET SPEK EN SJALOT
12 oesters
12 plakjes gerookt ontbijtspek
50 gram spekblokjes
3 sjalotjes
2 eetlepels rode wijnazijn
5 eetlepels visfond
5 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
Oesters openen, uit schelp nemen en oesters op keukenpapier leggen. Helft van oesterschelpen onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier en op bord leggen. Om oesters elk een spekplakje wikkelen en tot gebruik in koelkast zetten. In (steel)pan spekblokjes 5 minuten zachtjes uitbakken. Intussen sjalot pellen en heel fijn snipperen. Spekblokjes uit pan op bordje scheppen. In spekvet sjalot 1 minuut zachtjes fruiten. Azijn, fond en spekblokjes toevoegen, aan de kook brengen en onafgedekt op hoog vuur 2 minuten koken. Van vuur af olie erdoor roeren. In droge koekenpan met antiaanbaklaag oesters op hoog vuur 2 minuten bakken. Oesters terugleggen in schelpen. Saus erover sprenkelen. Bestrooien met peper.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande december 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten