vrijdag 21 december 2012

Ciabattina met rucola en kalkoenfilet

CIABATTINA MET RUCOLA EN KALKOENFILET

300 gram rucola
1 tomaat
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels gembersiroop
10 plakjes kalkoenfilet (vleeswaren)
2 ciabattina’s (225 gram)
4 eetlepels ricotta
versgemalen zwarte peper

In pan ruim water aan de kook brengen. Rucola in stukken van 2 centimeter snijden, wassen en 5 minuten in koud water laten staan. Intussen tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaat in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Rucola in vergiet laten uitlekken. In hapjespan olie verhitten. 250 Gram rucola en gembersiroop toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Rucola in vergiet doen en vocht eruit drukken. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 2 Plakjes kalkoenfilet in reepjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen ciabattina’s overdwars halveren. Op grillplaat leggen en 10 centimeter onder hete grill 3 minuten rrosteren, halverwege keren. Broodjes uit oven nemen en beleggen met rest van rucola. Op elk broodje 2 plakjes kalkoenfilet leggen. Gebakken rucolamengsel erop smeren. Broodjes diagonaal doorsnijden. Driehoekjes iets schuin op elkaar op vier platte borden leggen. Garneren met kalkoenreepjes. Ricotta ernaast scheppen en bestrooien met peper. Garneren met tomaatreepjes.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: