REEBIEFSTUK IN ROZEBOTTELSAUS
500 gram reebiefstuk
2 delen rode wijn
1 deel water
zout
wijnazijn
SAUS
ongezoete rozebottelpuree
kookvocht
70 gram boter
1 volle eetlepel bloem
citroenrasp
een snufje gemalen kruidnagels
een snufje suiker
Leg het vlees in een pan en bedek het met 2 delen rode wijn, 1 deel water, zout naar smaak en wat wijnazijn. Doe en deksel op de pan en laat het vlees gaarkoken. Als het vlees gaar is, giet dan het kookvocht af en houd het vlees warm.
Maak nu de saus. Doe het kookvocht en de rozebottelpuree in een pan en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur. Maak een lichtbruine roux van de boter en de bloem. Voeg de rozebottelsaus al roerend geleidelijk toe. Roer er citroenrasp, gemalen kruidnagelpoeder en suiker door. Breng de saus nog een keer aan de kook en haal de pan van het vuur. Snijd het vlees in plakken, giet e saus erover en dien op.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
zaterdag 7 april 2018
Eigoulash (Griekenland)
EIGOULASH
1 ui
boter
1 kleine groene paprika
2 - 3 tomaten
3 eieren
zout
peper
1 eetlepel koffieroom
Snipper de ui fijn en fruit in wat boter. Was de paprika en verwijder de pitjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en doe die bij de ui. Snijd de tomaten in partjes en voeg ze bij de ui en de paprika, wanneer die bijna gaar zijn. Voeg eventueel nog wat boter toe en laat alles korte tijd smoren. Kluts de eieren met zout, peper en room en giet dit mengsel over de groenten in de pan.
Doe een deksel op de pan en laat de eieren in 3 minuten stollen.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
1 ui
boter
1 kleine groene paprika
2 - 3 tomaten
3 eieren
zout
peper
1 eetlepel koffieroom
Snipper de ui fijn en fruit in wat boter. Was de paprika en verwijder de pitjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en doe die bij de ui. Snijd de tomaten in partjes en voeg ze bij de ui en de paprika, wanneer die bijna gaar zijn. Voeg eventueel nog wat boter toe en laat alles korte tijd smoren. Kluts de eieren met zout, peper en room en giet dit mengsel over de groenten in de pan.
Doe een deksel op de pan en laat de eieren in 3 minuten stollen.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
Tonijnsalade met knolselderie (Griekenland)
TONIJNSALADE MET KNOLSELDERIE
1 blikje tonijn in olie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 kleine knolselderij
dragon
peterselie
kervel
bieslook
Doe de tonijn in een kom en haal de vis met een vork uit elkaar. Voeg azijn en mosterd toe. Schil de knolselderij en rasp die boven de kom. Hak de kruiden fijn en voeg ze bij de rest. meng nu alles goed door elkaar en dien op.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
1 blikje tonijn in olie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 kleine knolselderij
dragon
peterselie
kervel
bieslook
Doe de tonijn in een kom en haal de vis met een vork uit elkaar. Voeg azijn en mosterd toe. Schil de knolselderij en rasp die boven de kom. Hak de kruiden fijn en voeg ze bij de rest. meng nu alles goed door elkaar en dien op.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
Vijgen en aalbessen met sinaasappel (Griekenland)
VIJGEN EN AALBESSEN MET SINAASAPPEL
4 verse vijgen
kleine trosjes aalbessen
6 sinaasappels
1 theelepel oranjebloesemwater
Snijd de stelen van de vijgen, maar schil ze niet.
Snijd de vijgen in vieren, maar laat de bodem intact. Open de vruchten als bloemen en zet deze rechtop in een dessertschaaltje. Schik kleine trosjes aalbessen over de vijgen. Pers 2 sinaasappels uit. pel de andere 4 en maak de partjes los. Schik deze partjes rondom de vijgen.
Giet het met oranjebloesemwater vermengde sinaasappelsap erover en koel ze voor ze geserveerd worden.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken op z’n Grieks / Judith Ferguson
4 verse vijgen
kleine trosjes aalbessen
6 sinaasappels
1 theelepel oranjebloesemwater
Snijd de stelen van de vijgen, maar schil ze niet.
Snijd de vijgen in vieren, maar laat de bodem intact. Open de vruchten als bloemen en zet deze rechtop in een dessertschaaltje. Schik kleine trosjes aalbessen over de vijgen. Pers 2 sinaasappels uit. pel de andere 4 en maak de partjes los. Schik deze partjes rondom de vijgen.
Giet het met oranjebloesemwater vermengde sinaasappelsap erover en koel ze voor ze geserveerd worden.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken op z’n Grieks / Judith Ferguson
Abonneren op:
Posts (Atom)