GEROERBAKTE MIE MET GARNALEN EN PREI
250 gram eiermie
2 eetlepels (wok)olie
400 gram prei, in ringen
250 gram gepelde rauwe garnalen, ontdooid en uitgelekt
4 eetlepels woksaus naar keuze
1 bosje koriander, grof gehakt
50 gram (on)gezouten pinda’s, grof gehakt
1 limoen, in partjes
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de prei 2 minuten op middelhoge stand. Snijd de garnalen in de lengte doormidden en voeg met de woksaus toe aan de prei. Roerbak tot de garnalen lichtroze zijn. Knip de mie eventueel een paar keer door en voeg als laatste toe. Roerbak enkele minuten mee en schep vlak voor het serveren de koriander en pinda’s erdoor. Lekker met een partje limoen.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
zondag 30 juni 2019
Groentegratin met kruidenboterkrieltjes
GROENTEGRATIN MET KRUIDENBOTERKRIELTJES
250 gram broccoliroosjes
250 gram bloemkoolroosjes
250 gram cherry- / kerstomaatjes
250 gram courgette, in plakken
1 ei
200 milliliter crème fraîche
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Provençaalse kruiden
100 gram geraspte oude kaas
50 gram kruidenboter
400 gram voorgekookte krieltjes
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 2 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal. Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten. Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin. Serveer de krieltjes bij de groentegratin.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen juni 2017
250 gram broccoliroosjes
250 gram bloemkoolroosjes
250 gram cherry- / kerstomaatjes
250 gram courgette, in plakken
1 ei
200 milliliter crème fraîche
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Provençaalse kruiden
100 gram geraspte oude kaas
50 gram kruidenboter
400 gram voorgekookte krieltjes
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 2 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal. Klop het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten. Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin. Serveer de krieltjes bij de groentegratin.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen juni 2017
Gewokte garnalen met mango en paprikadressing
GEWOKTE GARNALEN MET MANGO EN PAPRIKADRESSING
400 gram wokgarnalen, ontdooid, of cocktailgarnalen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
rasp en sap van 1 citroen
1 eetlepel arachide- of olijfolie
12 bladeren ijsbergsla
1 mango, geschild en in plakjes of blokjes
1 rode paprika, in reepjes
DRESSING
200 milliliter zure room
2 eetlepels gehakte koriander + enkele blaadjes om te garneren
½ theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
Meng de garnalen met de helft van de knoflook, citroenrasp, de helft van het citroensap, zout en peper. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook en het citroensap en houd apart. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de garnalen 2 minuten. Vorm een kommetje door telkens 3 slabladeren op elkaar te leggen. Verdeel daarover de mango, paprika en garnalen. Schep de dressing erop en garneer met blaadjes koriander.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
400 gram wokgarnalen, ontdooid, of cocktailgarnalen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
rasp en sap van 1 citroen
1 eetlepel arachide- of olijfolie
12 bladeren ijsbergsla
1 mango, geschild en in plakjes of blokjes
1 rode paprika, in reepjes
DRESSING
200 milliliter zure room
2 eetlepels gehakte koriander + enkele blaadjes om te garneren
½ theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
Meng de garnalen met de helft van de knoflook, citroenrasp, de helft van het citroensap, zout en peper. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook en het citroensap en houd apart. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de garnalen 2 minuten. Vorm een kommetje door telkens 3 slabladeren op elkaar te leggen. Verdeel daarover de mango, paprika en garnalen. Schep de dressing erop en garneer met blaadjes koriander.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote
KAASPANNENKOEK MET AARDBEI-GEMBERCOMPOTE
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
250 milliliter karnemelk
2 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
250 gram aardbeien, grof gehakt
2 eetlepels gembersnippers
2 eetlepels boter
Klop een glad beslag van de bloem, bakpoeder, karnemelk en een snuf zout. Klop de eieren erdoorheen. Laat het beslag een paar minuten rusten en klop de geraspte kaas erdoor. Meng intussen de aardbeien met de gembersnippers en houd apart. Verhit steeds een beetje boter in een koekenpan en bak goudbruine pannenkoeken van het beslag. Bak zo 8 pannenkoekjes en houd ze warm in de oven (60°C). Serveer de pannenkoeken met een lepel aardbei-gembercompote.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
250 milliliter karnemelk
2 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
250 gram aardbeien, grof gehakt
2 eetlepels gembersnippers
2 eetlepels boter
Klop een glad beslag van de bloem, bakpoeder, karnemelk en een snuf zout. Klop de eieren erdoorheen. Laat het beslag een paar minuten rusten en klop de geraspte kaas erdoor. Meng intussen de aardbeien met de gembersnippers en houd apart. Verhit steeds een beetje boter in een koekenpan en bak goudbruine pannenkoeken van het beslag. Bak zo 8 pannenkoekjes en houd ze warm in de oven (60°C). Serveer de pannenkoeken met een lepel aardbei-gembercompote.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen juni 2017
Gegrilde preien met romesco
GEGRILDE PREIEN MET ROMESCO
2 rode paprika’s
10 dunne preien
50 gram geroosterde amandelen
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel chilivlokken
½ teen knoflook
Steek de (houtskool)barbecue aan. Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in 15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 minuten afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.
Leg ondertussen de hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze 15 minuten tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen het vel van de paprika’s, halveer en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de amandelen, olie, azijn, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge kom. Pureer met de staafmier tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.
Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren. Serveer de prei samen met de romesco.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande juni 2017
2 rode paprika’s
10 dunne preien
50 gram geroosterde amandelen
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel chilivlokken
½ teen knoflook
Steek de (houtskool)barbecue aan. Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in 15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 minuten afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.
Leg ondertussen de hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze 15 minuten tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen het vel van de paprika’s, halveer en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de amandelen, olie, azijn, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge kom. Pureer met de staafmier tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.
Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren. Serveer de prei samen met de romesco.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande juni 2017
Groentespiesen met kruidenolie (Middellandse zeegebied)
GROENTESPIESEN MET KRUIDENOLIE
1 gele paprika
1 courgette
4 sjalotten
1 bakje verse basilicum (15 gram)
1 bakje platte peterselie (20 gram)
1 teen knoflook
75 milliliter olijfolie extra vierge
250 gram cherrytomaten
Steek de (houtskool)barbecue aan. Laat 16 houten satéprikkers 30 minuten weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue (of gebruik 4 grote metalen spiesen). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 centimeter. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1½ centimeter. Snijd de sjalotten in 4 parten.
Haal de blaadjes van e takjes basilicum. Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Voeg de basilicumblaadjes, knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten 12 minuten op de barbecue, de courgette 10 minuten en de paprika en tomaten 5 minuten. Keer regelmatig.
Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande juni 2017
1 gele paprika
1 courgette
4 sjalotten
1 bakje verse basilicum (15 gram)
1 bakje platte peterselie (20 gram)
1 teen knoflook
75 milliliter olijfolie extra vierge
250 gram cherrytomaten
Steek de (houtskool)barbecue aan. Laat 16 houten satéprikkers 30 minuten weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue (of gebruik 4 grote metalen spiesen). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 centimeter. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1½ centimeter. Snijd de sjalotten in 4 parten.
Haal de blaadjes van e takjes basilicum. Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Voeg de basilicumblaadjes, knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten 12 minuten op de barbecue, de courgette 10 minuten en de paprika en tomaten 5 minuten. Keer regelmatig.
Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande juni 2017
Pindasoep met zoete aardappel
PINDASOEP MET ZOETE AARDAPPEL
3 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 centimeter verse gember, geraspt
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
1 theelepel cayennepeper
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 groentebouillontablet
½ kuipje Javaanse Pinda Satésaus (à 292 gram)
200 milliliter creamy kokosmelk
2 eetlepels gezouten pinda’s
1 limoen, in partjes
Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak 3 minuten mee. Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut. Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt. Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen. Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Boodschappen juni 2016
3 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 centimeter verse gember, geraspt
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
1 theelepel cayennepeper
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 groentebouillontablet
½ kuipje Javaanse Pinda Satésaus (à 292 gram)
200 milliliter creamy kokosmelk
2 eetlepels gezouten pinda’s
1 limoen, in partjes
Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak 3 minuten mee. Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut. Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt. Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen. Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Boodschappen juni 2016
Krieltjessalade met ei en munt
KRIELTJESSALADE MET EI EN MUNT
900 gram krieltjes
2 lente- / bosuitjes, in ringetjes
4 eieren, hardgekookt, in partjes
4 augurken, fijngehakt
2 - 3 eetlepels gehakte munt
muntblaadjes om te garneren
DRESSING
100 milliliter olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
mespuntje kerriepoeder
Kook de krieltjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing met de bosui, eieren, augurk en gehakte munt door de krieltjes. Garneer de salade met muntblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Boodschappen juni 2016
900 gram krieltjes
2 lente- / bosuitjes, in ringetjes
4 eieren, hardgekookt, in partjes
4 augurken, fijngehakt
2 - 3 eetlepels gehakte munt
muntblaadjes om te garneren
DRESSING
100 milliliter olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
mespuntje kerriepoeder
Kook de krieltjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing met de bosui, eieren, augurk en gehakte munt door de krieltjes. Garneer de salade met muntblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Boodschappen juni 2016
Abonneren op:
Posts (Atom)