PINDASAUS
1 sjalot of kleine ui
1 - 2 teentjes knoflook
1 ½ deciliter kokosmelk
1 eetlepel olie
1 - 2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel azijn
200 gram pindakaas
peper
zout
2 eetlepels ketjap manis
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een klein pannetje en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de sambal, de kokosmelk, de azijn en de pindakaas toe. Roer tot een gladde, niet te dikke saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en desgewenst sambal of ketjap.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
zondag 30 december 2012
Ketjapsaus (Indonesië)
KETJAPSAUS
1 ui
2 teentjes knoflook
1 - 2 theelepels sambal
1 eetlepel olie
1 eetlepel azijn
1 deciliter ketjap manis
2 djeroek poeroetblaadjes
10 gram goela djawa of bruine suiker
peper
zout
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een klein pannetje en fruit de ui, de knoflook en de sambal hierin 2 minuten. Voeg de azijn, ½ deciliter water, de ketjap, de poeroet en de suiker toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng de saus met peper, zout en desgewenst sambal op smaak en verwijder de bladeren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
1 ui
2 teentjes knoflook
1 - 2 theelepels sambal
1 eetlepel olie
1 eetlepel azijn
1 deciliter ketjap manis
2 djeroek poeroetblaadjes
10 gram goela djawa of bruine suiker
peper
zout
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een klein pannetje en fruit de ui, de knoflook en de sambal hierin 2 minuten. Voeg de azijn, ½ deciliter water, de ketjap, de poeroet en de suiker toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng de saus met peper, zout en desgewenst sambal op smaak en verwijder de bladeren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Saté Babi (Indonesië)
SATÉ BABI (VARKENSHAAS SATÉ)
500 - 600 gram varkenshaas
2 sjalotjes of 1 rode ui
1 - 2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
peper
Snijd het vlees in blokjes van 1 ½ centimeter. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Roer de ui, de knoflook, de ketjap, het citroensap, de ketoembar, de djinten en wat peper door elkaar en marineer hierin het vlees enkele urem op een koele plaats, zodat de smaak goed intrekt. Rijg het vlees aan pennen of satéstokjes. Rooster de saté’s op de barbecue of onder de grill in 8 - 10 minuten rondom bruin een gaar. Serveer met ketjapsaus of pindasaus.
4 - 6 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
500 - 600 gram varkenshaas
2 sjalotjes of 1 rode ui
1 - 2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
peper
Snijd het vlees in blokjes van 1 ½ centimeter. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Roer de ui, de knoflook, de ketjap, het citroensap, de ketoembar, de djinten en wat peper door elkaar en marineer hierin het vlees enkele urem op een koele plaats, zodat de smaak goed intrekt. Rijg het vlees aan pennen of satéstokjes. Rooster de saté’s op de barbecue of onder de grill in 8 - 10 minuten rondom bruin een gaar. Serveer met ketjapsaus of pindasaus.
4 - 6 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Posts (Atom)