zondag 19 februari 2012

Vegacurry met bloemkool en erwten

VEGACURRY MET BLOEMKOOL EN ERWTEN

3 eetlepels rijstolie
4 eetlepels gemalen kokos
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 centimeter verse gember, geschild
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
2 kruidnagels
1 theelepel paprikapoeder
1 blik kokosmelk (à 400 milliliter)
1 bloemkool, in kleine roosjes
½ pak tuinerwten (à 450 gram, diepvries)

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de kokos in 3 minuten goudbruin. Schep in het bakje van een staafmixer. Verhit weer 1 eetlepel olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 minuten. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui met knoflook, gember, koriander, kurkuma, kruidnagels, paprikapoeder en peper en zout naar smaak met een staafmixer tot een pasta. Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 4 minuten de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Allerhande februari 2012

Geen opmerkingen: