maandag 7 september 2020

Courgette met champignons

COURGETTE MET CHAMPIGNONS

½ ui
½ citroen
1 bakje champignons (250 gram)
1 courgette (300 gram)
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel bouillonpoeder
versgemalen peper


Ui pellen en snipperen. Van citroen 1 plakje afsnijden. Rest uitpersen. Champignons wassen en grote halveren. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In stukjes snijden.
In pan boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: champignons, courgette, tijm, paprikapoeder en bouillonpoeder. 3 Minuten zachtjes bakken. Met deksel op pan courgette met champignons in 5 minuten gaarstoven. Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper. Overdoen in schaal. Garneren met plakje citroen.

2 personen

voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1984

Geen opmerkingen: