woensdag 2 september 2015

Romige avocadosoep met garnalen

ROMIGE AVOCADOSOEP MET GARNALEN

3 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, gesnipperd
2 rijpe avocado’s, gehalveerd
700 milliliter kippenbouillon
handje peterselie, fijngehakt
200 gram (Hollandse) garnalen


Verhit de olie en bak hierin de sjalotten glazig. Schep de sjalotten, het vruchtvlees van de avocado, de bouillon, peterselie, zout en peper in een blender en mix tot een romig geheel. Verwarm de soep 6 minuten op een lage stand (niet laten koken) en meng de helft van de garnalen erdoor. Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi eventueel met extra peterselie en leg de rest van de garnalen erop.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen september 2015
Een reactie posten