woensdag 12 maart 2014

Sneppebrød (Denemarken)

SNEPPEBRØD (SNIPPEBROOD)

6 maagjes van snippen
6 levertjes
6 hartjes
2 zoute haringen
40 gram boter of margarine
2 eierdooiers
1 dessertlepel paneermeel
25 gram geraspte kaas
een mespunt peper
een mespunt zout
1 theelepel gehakte peterselie
wittebrood


De haringen schoonmaken, graten eruit halen en ze dan heel klein hakken. De maagjes heel even aanbraden en ook zeer klein hakken. De boter zacht roeren. Nu alle ingrediënten behalve het wittebrood door elkaar mengen en 5 minuten au bain-marie laten stomen. Uit wittebrood halve manen steken en deze beleggen met het snippenmengsel. De broodjes 5 minuten in een warme oven bakken.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen

Geen opmerkingen: