GROENTEBURGERS MET KRUIDENMAYONAISE
1 winterwortel
1 flinke ui
1 teentje knoflook
2 sneetjes brood
2 eetlepels geroosterde pinda’s of hazelnoten
1 blikje linzen (400 gram)
4 eetlepels olie
1 ei
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
zout
versgemalen peper
SAUS
2 eetlepel mayonaise
1 eetlepel kwark of yoghurt
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels fijngehakte groene tuinkruiden naar keuze
Rasp de wortel, de ui en de knoflook. Hak het brood met de noten fijn in de foodprocessor. Laat de linzen uitlekken. Verhit de helft van de olie in de koekenpan. Roerbak de wortel, de ui en de knoflook een paar minuten. Laat het mengsel iets afkoelen en meng met het brood, de linzen, de noten, het losgeklopte ei, de koriander of de peterselie, het komijnpoeder, het paprikapoeder en wat zout en peper tot een samenhangend mengsel. Maak er vier afgeplatte ballen van. Zet ze in de koelkast tot ze worden gebakken. Roer voor de saus de mayonaise, de kwark of de yoghurt, de ketchup en de kruiden door elkaar.
Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin. Serveer met de saus en geef er sla en tomaat bij.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen februari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten