zondag 23 februari 2014

Gebakken kabeljauwmoten met rode salade

GEBAKKEN KABELJAUWMOTEN MET RODE SALADE

4 moten kabeljauw van 150 gram per stuk
sap van 1 citroen
zout
versgemalen peper
2 eetlepels bloem
boter of olie om te bakken

SALADE
600 gram gekookte bieten
1 grote rode appel
1 bosje radijs
1 rode ui
6 augurkjes
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt


Laat de kabeljauw zonodig ontdooien. Bedruppel met de helft van het citroensap en bestrooi met wat zout en peper. Haal de moten door de bloem en schud het teveel af. Schil de bieten voor de salade en snijd ze in plakjes. Doe ze in en kom. Snijd de gewassen appel met de schil in blokjes. Snijd de schoongemaakte radijsjes in plakjes. Snijd de schoongemaakte ui in halve ringen. Snijd de augurkjes in plakjes. Schep de biet, de appel, de radijs, de ui en de augurk door elkaar. Roer het resterende citroensap, de dragon, de suiker, wat zout en peper, de olie, de yoghurt en een paar lepels van het augurkennat door elkaar. Schep de saus door de salade en laat intrekken.
Verhit boter of olie (of een mengsel van beide) in de koekenpan en bak de kabeljauwmoten in 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Serveer de kabeljauw met de rode salade en frietjes of gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 366 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen februari 2000

Geen opmerkingen: