vrijdag 21 februari 2014

Gevulde avocado met doperwten en garnalen

GEVULDE AVOCADO MET DOPERWTEN EN GARNALEN

100 gram doperwten (diepvries)
zout
peper
2 avocado’s
3 eetlepels citroensap
1 bakje verse kaas met mierikswortel (Cantadou)
75 gram Noorse garnalen
2 takjes peterselie


Doperwten 5 minuten koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Avocado’s in lengte halveren. Pit verwijderen. Vruchtvlees eruit scheppen tot ½ centimeter van de rand. Uitgeholde avocado’s besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. In keukenmachine pureren: doperwten (2 eetlepels achterhouden), avocadovruchtvlees, 2 eetlepels citroensap en Cantadou. Op smaak brengen met zout en peper. Garnalen afspoelen. Avocadomengsel en garnalen tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Avocadomengsel nogmaals doorroeren. In avocadohelften scheppen. Op 4 bordjes zetten. Garnalen en rest van doperwten erover verdelen. Garneren met toefjes peterselie. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: