vrijdag 21 februari 2014

Kaas-omeletrondjes

KAAS-OMELETRONDJES

4 eieren
1 deciliter yoghurt
4 eetlepels griesmeel
1000 gram geraspte verse Parmezaanse kaas
zout
peper
2 eetlepels boter


Eieren loskloppen met yoghurt, griesmeel, ¾ deel van de kaas en peper. In kleine koekenpan (Ø 20 centimeter) met antiaanbaklaag boter smelten. Eimengsel erin schenken. Met deksel op pan zachtjes bakken tot ei bijna gestold is. Met behulp van deksel omelet voorzichtig keren. Nog 1 minuut zachtjes bakken. Omelet op plank laten glijden (niet dubbel klappen). Met glaasje of rond koekjes-uitsteekvormpje uit omelet rondjes steken. Over 2 borden verdelen. Rest van kaas erover strooien. Lekker met ratatouille en stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: