vrijdag 21 februari 2014

Zalmmoot met broccolipuree en frisse saus

ZALMMOOT MET BROCCOLIPUREE EN FRISSE SAUS

600 gram broccoli
1 tomaat
1 eetlepel geschaafde amandelen
1 theelepel bouillonpoeder
4 moten zalm à 150 gram
zout
peper
2 eetlepels citroensap
20 gram boter
1 zakje witte saus
2½ deciliter halfvolle melk
nootmuskaat


Van broccoli droge uiteinden verwijderen. Stronken in stukjes snijden. Tomaat inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. In droge koekenpan amandelen in 2 minuten lichtbruin roosteren.
In 2 deciliter water met bouillonpoeder, broccolistronkjes 10 minuten koken. Roosjes de laatste 5 minuten meekoken. Intussen zalm bestrooien met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. Boter verhitten. Zalmmoten in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken, halverwege keren. Witte saus maken met melk volgens gebruiksaanwijzing. ¾ deel van broccoliroosjes uit pan in schaal scheppen. Warmhouden. Stronkjes en rest van roosjes met kookvocht pureren. Op smaak brengen met peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap. Op 4 borden broccolipuree scheppen. Zalmmoten erop leggen. Door saus stukjes tomaat roeren. Beetje saus naast zalm scheppen. Rest overdoen in sauskom. Amandelen over borden strooien. Broccoliroosjes apart erbij geven. Lekker met peterselieaardappeltjes.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: