vrijdag 21 februari 2014

Kalkoen met appel in kerriesaus

KALKOEN MET APPEL IN KERRIESAUS

1 appel (Granny Smith)
250 gram kalkoenbiefstuk
zout
peper
1 theelepel gemberpoeder
125 milliliter crème fraîche
1 deciliter appelsap
1 eetlepel tomatenketchup
1½ eetlepel gembersiroop
1 theelepel bouillonpoeder
½ eetlepel kerriepoeder
1 theelepel koenjit


Appel schillen en in partjes snijden. Kalkoen in stukjes snijden. Bestrooien met zout, peper en gemberpoeder. In pan doen: crème fraîche, appelsap, tomatenketchup, gembersiroop, bouillonpoeder, kerriepoeder en koenjit. Al roerende aan de kook brengen. Kalkoen toevoegen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken. Appel toevoegen. In nog 5 minuten zachtjes gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met rijst en broccoli.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: