maandag 27 juli 2020

Oesterzwammen en artisjokken op toast (Sevilla, Andalusië, Spanje)

OESTERZWAMMEN EN ARTISJOKHARTEN OP TOAST

1 blik artisjokharten (netto 400 gram)
150 gram oesterzwammen
1 teentje knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
2 bosuitjes
2 takjes peterselie
2 eetlepels droge sherry
6 sneetjes witbrood


Artisjokharten laten uitlekken. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Artisjokharten en oesterzwammen in grove stukken snijden.
Knoflook pellen en pletten met platte kant van mes. In koekenpan olie verhitten en knoflook 1 minuut zachtjes fruiten. Knoflook uit pan nemen en artisjokharten en oesterzwammen toevoegen. Mengsel 5 minuten op middelhoog vuur bakken, af en toe omscheppen.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Peterselie in kopje fijnknippen. Bosui en peterselie door groentemengsel scheppen. Mengsel met sherry afblussen en nog 1 minuut bakken tot vocht is verdampt.
Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Groentemengsel erover verdelen. Broodjes overdwars doormidden snijden. Warm of koud serveren.

6 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gebied : Sevilla, Andalusië, Spanje
gerechtsoort : tapa

bron : AllerHande juli 1998

Geen opmerkingen: