SPAGHETTI MET PADDENSTOELEN
1 ui
250 gram kastanjechampignons
100 gram shiitake
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel (kruiden)bouillonpoeder
1 theelepel oregano
1 deciliter droge witte wijn
150 gram spaghetti
zout
vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngehakte basilicum
25 gram (versgeraspte) Parmezaanse kaas
Pel de ui en hak deze heel fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 3 minuten. Voeg de bouillonpoeder, de oregano en de wijn toe en smoor de paddenstoelen in 10 minuten zachtjes gaar. Kook de spaghetti in 10 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de spaghetti in een vergiet goed uitlekken. Schep de spaghetti door de paddenstoelen en warm het geheel nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti met paddenstoelen in twee diepe borden en strooi de basilicum en kaas erover. Lekker met broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Menu 28 december 1994
dinsdag 28 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten