dinsdag 28 juli 2020

Warme knoflookchampignons met peterselie

WARME KNOFLOOKCHAMPIGNONS MET PETERSELIE

1 bakje champignons (250 gram)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
½ deciliter medium dry sherry
zout
peper
2 sneetjes (Turks) brood
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Veeg de champignons schoon en snijd grote champignons in vieren.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie. Pers de knoflook erboven uit. Schep de champignons erdoor en bak ze 2 minuten. Voeg de sherry toe en laat de champignons in 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de sneetjes brood met de rest van de olie en rooster ze vlak onder de grill in 1 minuut goudbruin. Schep de champignons in 2 schaaltjes en strooi de peterselie erover. Geef het geroosterde brood erbij.

2 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 3 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 18 oktober 1995

Geen opmerkingen: