dinsdag 28 juli 2020

Groente-'stroganoff' met rijst

GROENTE-‘STROGANOFF’ MET RIJST

250 gram wilde & witte rijst
zout
peper
300 gram worteltjes, in plakjes
200 gram broccoli, in roosjes
2 eetlepels olie
2 preien, in ringen
2 gele paprika’s, in reepjes
200 gram oesterzwammen, in repen
6 eetlepels wodka
2 eetlepels tomatenpuree
1½ deciliter bouillon


Rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In ruim kokend water met zout worteltjes en broccoli 5 minuten koken en laten uitlekken. Olie verhitten en prei 4 minuten zachtjes bakken. Paprika toevoegen en 4 minuten al omscheppend meebakken. Oesterzwammen, worteltjes en broccoli toevoegen en nog 4 minuten al omscheppend bakken. Wodka, tomatenpuree en bouillon toevoegen en op hoog vuur 3 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Schaaltje met ¼ deel van rijst vullen, goed aandrukken en op bord keren. Herhalen met rest van rijst. Groente eromheen scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip Culinair juli 1995

Geen opmerkingen: