GROENTE-‘STROGANOFF’ MET RIJST
250 gram wilde & witte rijst
zout
peper
300 gram worteltjes, in plakjes
200 gram broccoli, in roosjes
2 eetlepels olie
2 preien, in ringen
2 gele paprika’s, in reepjes
200 gram oesterzwammen, in repen
6 eetlepels wodka
2 eetlepels tomatenpuree
1½ deciliter bouillon
Rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In ruim kokend water met zout worteltjes en broccoli 5 minuten koken en laten uitlekken. Olie verhitten en prei 4 minuten zachtjes bakken. Paprika toevoegen en 4 minuten al omscheppend meebakken. Oesterzwammen, worteltjes en broccoli toevoegen en nog 4 minuten al omscheppend bakken. Wodka, tomatenpuree en bouillon toevoegen en op hoog vuur 3 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Schaaltje met ¼ deel van rijst vullen, goed aandrukken en op bord keren. Herhalen met rest van rijst. Groente eromheen scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair juli 1995
dinsdag 28 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten