dinsdag 28 juli 2020

Heldere gemengde paddenstoelensoep met lente-ui

HELDERE GEMENGDE PADDENSTOELENSOEP MET LENTE-UI

1 sjalotje, fijngesneden
2 eetlepels boter of margarine
250 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitake en cantharellen), in reepjes
1 deciliter droge cider
½ liter kruidenbouillon
100 gram gerookte kip, in reepjes
1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
1 lente-uitje, in ringetjes
croûtons


Sjalotje in boter 5 minuten bakken. Paddenstoelen toevoegen en op hoog vuur 2 minuten omscheppend meebakken. Cider erbij schenken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. Kipreepjes meewarmen, kruiden en lente-ui erdoor roeren. Soep in kommen scheppen en met croûtons garneren.

2 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Tip Culinair februari 1997

Geen opmerkingen: