zondag 26 juli 2020

Champignonsoep met munt en sinaasappel

CHAMPIGNONSOEP MET MUNT EN SINAASAPPEL

75 - 100 gram spaghettini
200 gram kastanjechampignons, in plakjes
4 eetlepels olijfolie
3 kleine rode uien, fijngesneden
200 gram soepballetjes van rundergehakt of vegetarische soepballetjes
1 teen knoflook, geperst
2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
1 sinaasappel, geperst


Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 liter water. Zeef de spaghettini en vang het vocht op. Roerbak de champignons in de olie tot ze vocht loslaten en laat dit verdampen. Voeg de uien en soepballetjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin. Voeg de knoflook toe. Schenk het pastakookwater (aangevuld tot 2 liter) erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Kook de soep zachtjes 5 - 6 minuten door. Roer vlak voor het serveren de munt en het sinaasappelsap door de soep. Lekker met geroosterde puntjes boerenbrood.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip culinair maart 2002

Geen opmerkingen: