zondag 26 juli 2020

Gekookte aardappelen met champignonragout

GEKOOKTE AARDAPPELEN MET CHAMPIGNONRAGOUT

750 gram aardappelen, geschild, in grote stukken
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 kilogram champignons, in vieren
4 deciliter groentebouillon
1 eetlepel zure room
peper
zout


Kook de aardappelen gaar. Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer de zure room erdoor. Laat even inkoken en breng op smaak met paper en zout. Giet de gare aardappelen af en verdeel ze over vier borden. Schep er de ragout over.
Tip: Garneer de ragout met fijngesneden kervel.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Lekker Gezond februari / maart 2002

Geen opmerkingen: