vrijdag 27 januari 2017

Konijn in Mole Poblano (Mexico)

KONIJN IN MOLE POBLANO (KONIJN IN KRUIDIGE CHOCOLADE-PEPERSAUS)

1 kilo konijnenbouten of kipdelen
zout
2 rode Spaanse pepers
3 jalapeñopepers of groene Spaanse pepers
45 gram blanke amandelen
1 ui
2 tomaten
1 gepelde banaan
40 gram rozijnen
3 teentjes knoflook
¼ theelepel anijszaad of ¼ anijsblokje
4 eetlepels olie
½ kaneelstokje
3 kruidnagels
50 gram pure chocolade


Kook het konijn in 1 uur gaar in ruim water met zout (kip in 25 minuten). Neem het konijn uit de bouillon. Breng 1 deciliter bouillon aan de kook en laat 1½ deciliter bouillon afkoelen. Maak de pepers schoon. Voeg de pepers toe aan de kokende bouillon en laat ze daarin 15 minuten zachtjes koken. Maal intussen in de keukenmachine de amandelen heel fijn.
Voeg de pepers met de bouillon, de ui, de tomaat, de banaan, de rozijnen, de knoflook, de koriander en het anijszaad toe en pureer alles tot een pasta. Verhit 1 eetlepel olie en voeg de pasta, de kaneel en de kruidnagel toe en bak dit 5 minuten. Voeg de koude bouillon en de chocolade toe.
Verhit de rest van de olie en bak het konijn rondom bruin. Giet het vet af en voeg de saus toe. Laat het vlees in een afgesloten pan nog eens 30 minuten (kip 15 minuten) doorsudderen. Lekker met warme tortilla’s, rijst of polenta.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 100 / 35 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 18 oktober 1995

Geen opmerkingen: