zaterdag 28 januari 2017

Milde tacosaus met komijn (Mexico)

MILDE TACOSAUS MET KOMIJN

½ rode paprika
½ groene paprika
1 rijpe tomaat
1 kleine ui
1 eetlepel olie
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel gemalen komijn
zout
peper
1 theelepel suiker


Maak de paprika en de tomaat schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper het uitje.
Verhit de olie in een pan en bak er 2 minuten de ui in. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak al omscheppend gedurende 4 minuten tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, de komijn en 1 deciliter water toe en breng op smaak met zout, peper en de suiker. Laat de saus in een gesloten pan op laag vuur nog 5 minuten pruttelen. Roer af en toe door.

2 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : Menu 4 oktober 1995

Geen opmerkingen: