zaterdag 28 januari 2017

Tortillabakje met Mexicaanse bonensalade (Mexico)

TORTILLABAKJE MET MEXICAANSE BONENSALADE

½ rode ui
2 eetlepels limoensap
4 eetlepels olie
½ theelepel gemalen komijn
zout
peper
1 blikje mais (netto 150 gram)
½ blik kidneybonen (netto 400 gram)
1 rode paprika
½ komkommer
1 mango
4 tarwetortilla’s (doorsnede 20 centimeter)
4 eetlepels guacamole met zure room
tacosaus


Pel en snipper de ui. Klop in een kommetje het limoensap, 2 eetlepels olie, de gemalen komijn en de ui tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Laat de mais en de kidneybonen in een zeef uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd ze in kleine blokjes. Was de komkommer, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd hem in kleine blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tortilla’s één voor één in ½ minuut aan beide zijden goudbruin. Druk ze direct uit de pan in een kommetje tot een bakje en laat ze zo afkoelen.
Schep de mais, de kidneybonen, de paprika, de komkommer en de mango door de dressing. Schep de salade in de tortillabakjes en garneer met de guacamole. Serveer met de tacosaus.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gebied : Mexico
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 15 november 1995
Een reactie plaatsen