SOPA DE PESCADO HONDUREÑA (VISSOEP UIT HONDURAS)
viskoppen en graten
500 gram schelvis- of koolvisfilets
500 gram gepelde tomaten of 2 eetl. tomatenpuree
1 eetl. olie
2 theel. citroensap
¼ kopje fijngehakte peterselie
1 laurierblad
1 uitgeperst teentje knoflook
2 zeer fijn gesnipperde uien
1 eetl. azijn
zout
peper
chilipoeder
250 gram gekookte aardappelen, in dobbelsteentjes
De koppen en graten opzetten in 1½ liter water met het laurierblad, 1 ui, zout en de peper. Na een uur trekken heeft men een krachtige visbouillon. De bouillon zeven.
Ondertussen de andere ui samen met de knoflook in wat olie goudgeel stoven. Daarna de tomaten erbij en dan de gezeefde visbouillon. De visfilets om en om bakken en amen met de aardappelen aan de soep toevoegen. Bestrooien met de gehakte peterselie.
4 personen
land : Honduras
gerechtsoort : soep
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten