vrijdag 27 januari 2017

Conjo Pintado (Panama)

CONEJO PINTADO (GESMOORD KONIJN)

1 kopje wijnazijn
zout
peper
2 teentjes knoflook
3 gesnipperde uien
3 kleingesneden tomaten
tijm
koriander
2 blaadjes laurier
1 scheutje Tabascosaus
1 konijn, in stukken
3 eetl. olijfolie
1 kop vleesbouillon (van een blokje)
1 glas madeira
wat meel of maïzena om te binden


Van de wijnazijn, zout, peper, knoflook, koriander, uien, tomaten, tijm en Tabasco een marinade maken waarin het konijnevlees 24 uur moet blijven rusten. Af en toe de stukken omkeren. Olijfolie in een pan verhitten en de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin bakken. Daarna de marinade en de vleesbouillon erbij en het vlees op een matig vuur laten smoren tot het gaar is (1 tot 1½ uur). Het vlees warm wegzetten en de saus binden en met de madeira op smaak maken.
Heel geliefd is het zelfde gerecht, maar dan met cavia in plaats van konijn. Cavia’s heten conejillos, hetgeen niets anders betekent dan ‘konijntje’.

4 personen

land : Panama
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: