vrijdag 27 januari 2017

Roergebakken lamsvlees met Mexicaanse kruiden (Mexico)

ROERGEBAKKEN LAMSVLEES MET MEXICAANSE KRUIDEN

1 kleine ui
1 kleine groene paprika
200 g lamsbout zonder been
2 eetlepels pittige Mexicaanse kruiden (McCormick)
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels Salsa de la casa mild (Calvé)
6 takjes verse koriander


Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd het vlees in reepjes en bestrooi het met de Mexicaanse kruiden.
Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de ui en de paprika ca. 3 minuten en schep het uit de pan. Bak in dezelfde olie het vlees ca. 3 minuten en voeg de ui en de paprika weer toe. Bak alles al omscheppend nog ca. 2 minuten. Schep de Salsa erdoor en knip de koriander erboven fijn. Lekker met maïskoekjes.
Wijntip: Een Navarra Reserva heeft op hout gelegen, en dat proef je. De wijn is vol van smaak en een tikkeltje zwoel. Heerlijk bij het pikante lamsvlees.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 10 augustus 1994
Een reactie plaatsen