SALSA PICANTE
Geen enkele maaltijd is compleet als de salsa picante ontbreekt. Waar in Mexico u ook komt, elke Mexicaan kan u vertellen wat dit voor saus is. U kunt deze saus voor onbepaalde tijd in de koelkast bewaren of invriezen. In Mexico bereidt men elke dag een verse portie.
1 uitje, fijngehakt
3 gehakte tomaten of tomatillos
½ paprika, fijngehakt
1 - 3 jalapeño-chili’s, fijngehakt
3 eetlepels appelazijn
zeezout
3 eetlepels plantaardige olie
1½ theelepel rietsuiker
1½ theelepel fijngehakte verse koriander of peterselie
Doe alles bij elkaar in een glazen pot en bewaar in de koelkast.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : saus
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
donderdag 26 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten