donderdag 26 januari 2017

Serranosaus (Mexico)

SERRANOSAUS

Een Mexicaanse maaltijd is niet compleet als er geen pikante saus op tafel staat. Deze serranosaus is ideaal om bij de hand te hebben, wanneer u geen tijd heeft om de traditionele salsa picante te bereiden.

serrano-chili’s
appelazijn


Vul een lege azijnfles (met een nauwe hals) tot net onder de rand met gewassen, hele serrano-chili’s. (U kunt hiervoor in de plaats gladde, groene pepertjes gebruiken). Vul de fles bij met appelazijn en laat de saus minstens één week staan. Controleer af en toe de smaak van de azijn - hij moet zeer pikant zijn. Vul de fles na consumptie van de saus bij met verse azijn - de chili’s kunt u rustig ruim een jaar gebruiken.

Gebruik de serranosaus bij frijoles (bonen), rijst, eieren of ander voedsel dat wat extra pittigheid kan gebruiken.

gebied : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Een reactie plaatsen