ENSALADA DE ZANAHORIAS (WORTELSALADE IN GELEI)
3 eetlepels gelatine
1½ deciliter water
2½ deciliter zure room
2½ deciliter wortelsap
2½ deciliter sinaasappelsap
125 gram hüttenkäse
250 gram wortels, geraspt
75 gram ananas, fijngehakt
75 gram rozijnen
50 gram fijngehakte noten
½ theelepel zeezout
½ theelepel selderiezaad
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel geraspte mierikswortel
50 gram chili’s uit blik, fijngehakt
slabladeren
gehakte cocktailkersen
Week de gelatine 5 minuten in koud water en warm het al roerend op tot de gelatine is opgelost. Het water mag echter niet koken.
Meng de zure room, het wortel- en sinaasappelsap, Hüttenkäse, geraspte wortel, ananas, rozijnen, noten, kruiden en specerijen en chili’s goed door elkaar. Verdeel het mengsel over 8 afzonderlijke vormen of doe het in één grote puddingvorm en laat het 6 tot 8 uur in de koelkast staan.
Keer de wortelsalade om op slabladeren en garneer met stukjes cocktailkers. Dien op met een slasaus.
8 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : salade
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
woensdag 25 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten