woensdag 25 januari 2017

Pastellitos de Queso (Mexico)

PASTELLILLOS DE QUESO (EMPANADAS)

250 gram masa harina
1 theelepel zeezout
1 theelepel bakpoeder
50 gram boter of plantaardige margarine
1 ei, losgeklopt
1¼ deciliter water
1½ eetlepel fijngehakte chili’s
300 gram jong belegen kaas, geraspt
sesamzaad
salsa picante


Zeef de masa harina, zout en bakpoeder in een kom. Snijd de boter met twee messen door het meelmengsel tot er een kruimelige substantie ontstaat. Voeg het ei, water en chili’s eraan toe en kneed alles tot een zachte deegmassa. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast staan. Verdeel het deeg in drie stukken. Rol elk stuk uit tot een lap van 2 tot 3 millimeter dikte, op een met bloem bestrooid aanrecht en steek er rondjes uit met een doorsnede van 6 centimeter. Bestrijk de randen met water, doe 2 theelepels geraspte kaas op elk rondje en vouw ze dubbel. Druk de randen stevig op elkaar met een vork en frituur de empanadas enkele minuten in hete plantaardige frituurolie of tot ze goudbruin zijn.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Een reactie plaatsen