dinsdag 24 januari 2017

Champinones Rellenos (Mexico)

CHAMPINONES RELLENOS (GEVULDE CHAMPIGNONS)

500 gram grote (grot)champignons
125 gram Hüttenkäse
5 eetlepels mayonaise
3 eetlepels gehakte pinda’s
3 eetlepels fijngehakte paprika zoetzuur
3 eetlepels fijngehakte tomaat
3 eetlepels fijngehakte ui
3 eetlepels fijngehakte ui
3 eetlepels fijngehakte wortel
½ theelepel zeezout
½ theelepel fijngehakte peterselie
½ theelepel sinaasappelrasp
½ theelepel anijs
½ theelepel chilizaadjes
enkele eetlepels fijngehakte amandelen of geroosterd sesamzaad
geschaafde witte kool


Was de champignons en breek de stelen voorzichtig van de hoedjes af. Week de hoedjes ongeveer 30 minuten in licht gezouten water. Hak de stelen zeer fijn en meng ze met de Hüttenkäse en de rest van de ingrediënten (behalve de amandelen, sesamzaad en kool). Vul de uitgelekte champignonhoedjes hiermee en bestrooi ze met de gehakte amandelen of het sesamzaad. Laat ze enkele uren in de koelkast staan en zet ze op een bed van geschaafde kool.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata

Geen opmerkingen: