CHILES EN NOGADA (PAPRIKA’S MET NOTENSAUS)
Eenmaal voltooid ziet u de kleuren groen, wit en rood - de kleuren van de Mexicaanse vlag.
4 groene paprika’s
½ hoveelheid recept Picadillo, van varkensvlees gemaakt
SAUS
40 gram cream cheese
75 gram walnoten, gemalen
15 gram kristalsuiker
25 milliliter cognac
75 milliliter volle melk
GARNITUUR
zaadjes van 1 granaatappel
reepjes sla
Snij elke paprika langs een lange kant open. Verwijder zaad en zaadlijsten. Vul met de Picadillo. Leg elke paprika op een bedje van reepjes sla.
Maak de saus. Draai alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus of laat de kaas zacht worden en meng er de walnoot door. Voeg dan de suiker en cognac toe. Klop er de melk door. De saus moet nu dik zijn. Schep de saus over de vleesvulling in de paprika en strooi er tot slot de granaatappelzaadjes over.
4 personen
land : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel
dinsdag 24 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten