dinsdag 24 januari 2017

Chiles en Nogada (Mexico)

CHILES EN NOGADA (PAPRIKA’S MET NOTENSAUS)

Eenmaal voltooid ziet u de kleuren groen, wit en rood - de kleuren van de Mexicaanse vlag.

4 groene paprika’s
½ hoveelheid recept Picadillo, van varkensvlees gemaakt

SAUS
40 gram cream cheese
75 gram walnoten, gemalen
15 gram kristalsuiker
25 milliliter cognac
75 milliliter volle melk

GARNITUUR
zaadjes van 1 granaatappel
reepjes sla


Snij elke paprika langs een lange kant open. Verwijder zaad en zaadlijsten. Vul met de Picadillo. Leg elke paprika op een bedje van reepjes sla.
Maak de saus. Draai alle ingrediënten in een blender tot een gladde saus of laat de kaas zacht worden en meng er de walnoot door. Voeg dan de suiker en cognac toe. Klop er de melk door. De saus moet nu dik zijn. Schep de saus over de vleesvulling in de paprika en strooi er tot slot de granaatappelzaadjes over.

4 personen

land : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel
Een reactie plaatsen