dinsdag 24 januari 2017

Sopa de Pasta (Mexico)

SOPA DE PASTA (SPAGHETTISOEP)

225 gram dunne spaghetti, gekookt en uitgelekt
plantaardige olie
2 tomaten, fijngehakt
½ jalapeño-chili, fijngehakt
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 ¼ deciliter tomatensaus
50 gram gebakken bonen
½ theelepel zeezout
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
½ theelepel mosterd
½ theelepel dragon
½ theelepel selderiezaad
½ theelepel fijngehakte peterselie
peterselie
geraspte kaas
schijfjes radijs


Fruit de spaghetti knapperig in enkele eetlepels olie. Giet de olie af en doe de tomaten, chili, ui, tomatensaus, gebakken bonen, zout, peper, mosterd, kruiden en 1 liter water in de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes koken. Dien op in verwarmde aardewerk soepkoppen en garneer met peterselie, kaas en radijs.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : soep

bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Een reactie plaatsen