zaterdag 19 januari 2019

Kabeljauw-groenteragout

KABELJAUW-GROENTERAGOUT

1 kleine venkelknol
1 vleestomaat
1 groentebouillontablet
50 gram doperwtjes
250 gram kabeljauwfilet
1 bekertje crème fraîche
allesbinder
2 eetlepels Pernod


Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Bewaar het groen. Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de pitjes. Snijd hem in kleine stukjes. Haal de crème fraîche uit de koelkast.
Breng 3½ deciliter water met het bouillontablet aan de kook. Voeg de venkel, de doperwtjes en de kabeljauw toe en kook de vis in 5 minuten zachtjes gaar. Schep de groenten en de vis uit de pan. Meet 2 deciliter bouillon af. Breng de bouillon met de crème fraîche al roerende aan de kook. Bind de saus met allesbinder. Roer de vis, de venkel, de doperwtjes, de tomaat en de Pernod erdoor. Schep de ragout in een schaal en garneer met venkelgroen.
Lekker met saffraanrijst en veldsla.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Menu 20 januari 1994

Geen opmerkingen: